Een intelligente camera die kan bijleren

  • 2017-11-15
  • Amsterdam Security
  • Expo

Stel, je raakt tijdens de drukste dag van het jaar op een overvolle luchthaven je kind kwijt. Paniek, natuurlijk. De laatste innovaties op het gebied van surveillancecamera’s maken het echter mogelijk om je kroost binnen enkele minuten weer terug te vinden. “Kwestie van een foto van je kind - die iedereen tegenwoordig op zijn smartphone heeft staan - aan de beveiliging te overhandigen. Die scannen de foto in en de PTZ camera met DeepLearning en DeepinView van Hikvsion zoek de vertrekhal razendsnel af naar je kind”, vertelt Peter Gatowinas van PG Security Systems tijdens Amsterdam Security. “Het is onze meest recente innovatie.”

Met DeepLearning en DeepinView slaat fabrikant Hikvision een behoorlijk revolutionaire weg in op het gebied van camerabewaking en toepassing ervan. De speciale gezichtsherkenningscamera op de stand van de distributeur legt op hoge snelheid meerdere gezichten tegelijk vast en vergelijkt die met gezichten in de database. Zo kan er razendsnel en heel simpel gecontroleerd worden of iemand toegang kan krijgen of juist niet, of dat iemand extra aandacht nodig heeft in verband met meldingen van bijvoorbeeld winkeldiefstal of een terreurdreiging.

De PTZ camera legt personen en objecten vast. Hij scant in hoog tempo grote locaties en legt vele personen tegelijk vast zowel ver weg als dichtbij. Hierbij registreert de camera karakteristieken zoals de kleur van een broek of jas, of de persoon een bril draagt of juist een pet en meer. Door gebruik te maken van deze gegevens kan makkelijk op de locatie en in de camerabeelden gezocht worden. “Ook iemand die zijn koffer achterlaat op een drukke locatie” is volgens Gatowinas gemakkelijk met de camera te volgen. DeepLearning oplossingen van Hikvision zorgen er volgens Gatowinas ook voor dat de camera vele valse meldingen kan uitsluiten door slimme algoritmes.

Latest Video

All videos