Nieuw PIDS voor grootste luchthaven Georgië

  • 2017-07-24
  • Amsterdam Security
Sieza leverde een nieuw perimeter inbraakdetectiesysteem (PIDS) aan Tbilisi airport in Georgië. Vanwege klimaatomstandigheden en de aanwezigheid van wilde dieren was een systeem met een zeer lage False Alarm Rate nodig.

Wind en hyena's

Met een lokale partner leverde Sieza onlangs een nieuw perimeter-beveiligingssysteem voor de internationale luchthaven van Tbilisi, vlak bij de hoofdstad van Georgië. Deze luchthaven, bekend als een van de beste van Oost-Europa, zocht een nieuw PID-systeem dat beter aansloot op de soms strenge weersomstandigheden in de Kaukasus. "De luchthaven van Tbilisi ligt in een open gebied, waarbij zware wind en regen veel beweging van het hek veroorzaaken," verklaart Daniel Ngo, regio salesmanager van Sieza. "Ook leven er veel wilde dieren rond de site, zoals hyena's, die regelmatig inbraakalerts veroorzaken."


Van Siberië tot Zuid-Spanje

Sieza stelde de luchthaven hun Peridect+ voor, een inbraakdetectiesysteem dat weinig beïnvloed wordt door het klimaat. Daniel Ngo: "Het temperatuurbereik van ons product is zeer breed, het systeem wordt gebruikt op locaties van Siberië tot in het zuiden van Spanje. Ook heeft het systeem een extreem lage False Alarm Rate, door positioneerbare en zeer gevoelige sensoren, die werken met differentiaalvergelijkingen. Wat de wilde dieren betreft: onze PID kan direct geïntegreerd worden met een bestaand CCTV-systeem. Dus als hyena's tegen het hek lopen, is snelle cameraverificatie mogelijk."


High-risk sites

Begin 2017 heeft Sieza's lokale partner het eerste deel van de installatie op de luchthaven van Tbilisi afgerond. Ngo: "We konden op korte termijn leveren, omdat ons systeem modulair en makkelijk installeerbaar is en omdat we een sterke lokale partner hebben die ons systeem distribueert en installeert in de regio. We hebben soortgelijke partners in andere delen van de wereld." Sieza leverde systemen aan diverse high-risk sites, zoals militaire bases en andere luchthavens.


Over Sieza

Sieza is een Tsjechische beveiligingsonderneming gevestigd in Praag, met een 25-jarig track record voor de productie van beveiligingssystemen voor onder meer gevangenissen, militaire sites, industriële en commerciële organisaties in verschillende Europese landen.

Sieza is als exposant aanwezig op de Amsterdam Security Expo in de RAI, van 31 oktober tot 2 november 2017. Het bedrijf ontmoeten? Registreer u nu voor de beurs!

Zelf beursexposant worden van de Amsterdam Security Expo? Informeer naar de mogelijkheden.

Latest Video

All videos