Powerguard voor als elke seconde telt

  • 2017-07-24
  • Amsterdam Security
Voor hulpdiensten is constante stroomvoorziening van levensbelang. Mobeye heeft een melder die gebruikers automatisch waarschuwt bij uitval. Via de telefoon.

We gaan er zo gemakkelijk vanuit. Je steekt de stekker in het stopcontact en je hebt elektriciteit. Het lijkt zelfs zo triviaal, dat we volledig op het stroomnet vertrouwen en er eigenlijk niet meer zonder kunnen. Terwijl het ook in een land als Nederland voorkomt dat de stroom uitvalt. Mobeye is een Nederlandse specialist in compacte stand-alone GSM-bewakingsproducten voor specifieke problemen. Zoals temperatuurmelders, watermelders, all-in-one inbraakunits en ook een best-selling stroomuitvalmelder, de Mobeye PowerGuard.


Ambulance, brandweer en GGD

“Veel organisaties zijn zeer afhankelijk van de aanwezigheid van stroom”, zegt Jack van de Vijver, managing director van Mobeye. “Als deze wegvalt, dan moeten ze zo snel mogelijk maatregelen treffen. Daarvoor is een snelle doormelding onontbeerlijk. Dat hoeft geen groot en geïntegreerd systeem te zijn. Juist een oplossing zoals de PowerGuard is dan heel doeltreffend.” Een van de Nederlandse veiligheidsregio’s gebruikt de melder op de ambulancediensten, brandweerkazernes en GGD’s. Dit kunnen zowel bemande als onbemand locaties zijn. Bij een netwerk- of telefoonstoring weet men direct of stroomuitval de boosdoener is, waardoor men specifieke acties kan ondernemen. Dit voorkomt dat de netwerkbeheerder ten onrechte wordt opgeroepen. Daarnaast bewaakt de melder of de koelunits met vaccinaties nog werken.


Bewaking schakel- en besturingskasten

Ook in andere branches kan een constante stroomvoorziening van cruciaal belang zijn. Zo bewaakt energiebedrijf Enexis de werking van schakelkasten met de Mobeye PowerGuard en gebruiken veel agro-bedrijven unit in besturingskasten. De uitvalmelder kan 5 verschillende telefoonnummers opslaan. Bij stroomuitval krijgen die een gesproken bericht, een waarschuwing per sms of een e-mail.


Over Mobeye

Mobeye is een Nederlandse fabrikant van GSM alarm- en beveiligingsproducten en winnaar van diverse innovatieprijzen. Het bedrijf is gespecialiseerd in innovatieve alarm- en telemetrie-technologie met extreem laag energieverbruik.

Mobeye is aanwezig Amsterdam Security Expo in RAI Amsterdam, 31 oktober t/m 2 november. Het bedrijf ontmoeten? Registreer u nu!

Latest Video

All videos