Hélène Minderman van TLN Security Professional van het Jaar 2016

Hélène Minderman van TLN Security Professional van het Jaar 2016

  • 03 November, 2015
  • Amsterdam Security
Hélène Minderman van TLN (Transport en Logistiek Nederland) mag zich sinds 1 november Security Professional van het Jaar 2016 noemen. De winnaar van deze tweejaarlijkse verkiezing - die wordt georganiseerd door VBN (Vereniging Beveiligingsprofessionals Nederland) - werd bekend gemaakt tijdens de Amsterdam Security Conference (voorheen SSA Security Conference) in RAI Amsterdam. De jury – onder leiding van Generaal-majoor b.d. Pieter Cobelens – benadrukte dat het ging om een nek-aan-nek race tussen de drie finalisten, maar dat Minderman in hun ogen de ideale ambassadeur is om de komende jaren de volle breedte van het vak te vertegenwoordigen.

Winnares Hélène Minderman – die haar prijs ontving uit handen van juryvoorzitter Pieter Cobelens, was zeer blij met haar titel. Minderman: “Het is mijn missie om de publieke en private sector samen te brengen. Als Security Professional van het Jaar kan ik deze verbinding verder versterken.Ambassadeursrol

Naast de titel Security Professional van het Jaar, krijgt Minderman de komende twee jaar ook een ambassadeursrol binnen de VBN om de activiteiten van de vereniging breder onder de aandacht te brengen. Daarnaast wordt zij voor twee jaar voorzitter van de Nationale Denktank Integrale Beveiliging. Hierin hebben zowel de twee voorgaande Security Professionals van het Jaar zitting, als zes andere specialisten. Arjen Appelman – Security Professional 2014 en dit jaar tevens jurylid – gaf Minderman tijdens de prijsuitreiking nog een goed advies: “Ruim voldoende tijd in voor deze functie. Mij heeft het een heel goed inzicht gegeven in de breedte van het Security vak. Ook heb ik genoten van het kijkje in de keuken van VBN.”


Jury

De jury bestond dit jaar uit voorzitter Generaal-majoor b.d. Pieter Cobelens, Lenard Prins (managing director Restment) en de winnaar van 2014 Arjen Appelman (directeur AES Consultancy). Pieter Cobelens lichtte de keuze van de jury als volgt toe: “Alle drie de kandidaten zijn gedreven, houden zich bezig met kennisoverdracht en zijn actief in internationale en private samenwerkingen. Wat we zoeken is een nieuwe ambassadeur, die de breedte van het vak vertegenwoordigt, in de toekomst kan kijken en een bijdrage kan leveren aan de Denktank. In combinatie met de stemmen uit het publiek is dat Hélène Minderman geworden!”


Security deskundige met groot netwerk

Hélène Minderman is in haar dagelijkse werk portefeuillehouder Criminaliteit en Security bij TLN en Chair van de TAPA Taskforce NL (Transported Asset Protection Association). Hélène werd genomineerd door haar collega’s omdat: “zij binnen TLN dé security deskundige is, met daarbij een groot netwerk. Iemand die de security wereld als geen ander kent”. Met haar titel wil Hélène verdieping aanbrengen tussen de publieke en private partijen, zodat er meer vertrouwen ontstaat en wantrouwen wordt weggenomen. Gevraagd naar haar visie op het Security vak voor de komende vijf Jaar: “Ik zie een verschuiving van fysieke beveiliging naar data beveiliging. Het gaat steeds meer om goed samenwerken en informatie-uitwisseling tussen bedrijven, maar ook tussen bedrijven en overheden. Dat is cruciaal voor bedrijven om zich goed te kunnen wapenen tegen criminaliteit, van ladingdiefstal tot cybercriminaliteit.”


Praktisch

Noot voor de redactie/niet voor publicatie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dorien Sibbel, T: 020-5492233, E: d.sibbel@rai.nl

Share this article

Latest Video

All videos